Testovačka nástrah Shirasu pod Tatrami

Uverejnené 12.5.2021, napísal Admin, v kategórii Nástrahy

Obrázok článku: <strong>Testovačka nástrah Shirasu pod Tatrami</strong>

S

gumenými nástrahami nesúcimi si názov SHIRASU som prvý krát prišiel do kontaktu už trochu skôr. Bolo to na jednej z prvých rybačiek tejto sezóny, kedy na typ Waggle Shad chytal môj kamarát, s ktorým sme sa vybrali na jednu z našich zväzových vôd. Cieľ bol jasný. Prekabátiť tunajších hlbinných pruhovaných rytierov.

Nakoľko sa kamošovi v celku darilo, začal som vyzvedať. Našťastie nie je žiaden tajnostkár a nemal problém prezradiť názov nástrahy, dokonca bol ochotný sa so svojimi zásobami aj podeliť.

Moju dôveru si získala na prvý pohľad

Hneď ako sa mi Shirasu Waggle Shad dostala do rúk, vedel som, že to bude bomba. Oslovil ma mäkký materiál, z ktorého je vyrobená a pomerne štíhle telo zakončené veľkým kopytom. Presne to sú výborné predpoklady pre dokonalý chod gumenej nástrahy, čo je jedným z najdôležitejších faktorov určujúcich jej úspešnosť. Okrem toho veľké kopyto vytvára vibrácie, ktoré dravca vyprovokujú k záberu aj vo veľkej hĺbke alebo v kalnej vode. Tak isto sa mi veľmi páčilo farebné prevedenie kúskov, s ktorými som už pri prvom kontakte prišiel do styku.

Hneď som vedel, že v mojej ponuke nesmie chýbať

Táto nástraha od Shirasu sa rýchlo zaradila medzi mojich favoritov a našla si patrične miesto v mojej krabici. Žala úspechy ako na stojatých, tak i na tečúcich vodách a hneď som vedel, že v ponuke e-shopu nesmie chýbať. Nakoľko som nemal to šťastie vyskúšať všetky farebné prevedenia, ktoré výrobca ponúka, som sa hneď po naskladnení rozhodol spolu s Matúšom Kubom, členom Oukrofishing tímu nové kúsky otestovať v praxi.

Zamierili sme pod Tatry

Po krátkom dohadovaní sa ohľadom výberu revíru sme sa zhodli, že zamierime pod Tatry. Výber padol na miestnu kaprovú vodu Kežmarskej organizácie SRZ. Cesta bola síce dlhá, ale krátili sme si ju neustálou debatou s rybárskou tématikou ako to už býva, keď sa stretnú dvaja zanietení “tichí” blázni. Po príchode k vode sme dlho nezaháľali, nachystali všetko potrebné a zahájili testovačku. Na začiatok som zvolil veľkosť o dĺžke 12,5cm, no okrem jednej šťuky, ktorá sa mi vypla pod nohami, to nebola žiadna sláva.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je oukrofishing-eshop-rybarske-potreby-testovacka-nastrah-shirasu-waggle-shad-pod-tatracmi-blog-1-1024x576.jpeg

Stačilo zmenšiť veľkosť nástrahy Shirasu

Po čase sme pri brehu neďaleko od nás na hladine doposiaľ rovnej ako zrkadlo, spozorovali nekompromisný útok dravca. Po prehádzaní tohto horúceho miesta sme sa tam vybrali trochu to preskúmať. V spleti konárov spadnutého kríku sme zbadali malé rybky, ktorých dĺžku sme odhadovali na 6-8cm. Na základe tohto zistenia sme sa rozhodli zmenšiť veľkosť testovaných nástrah. Siahli sme po 7,5cm verzií, čo sa časom ukázalo ako správne rozhodnutie.

Pokoril som svoj osobák

V správne zvolenej veľkosti nástrahy už SHIRASU ukázali svoju silu. Behom troch hodín sa nám podarilo vyprovokovať k záberu a následne zdolať vyše 30 rýb. Išlo o šťuky, ostrieže ale aj zubáče, z ktorých som mal ako vždy nesmiernu radosť. Čerešničkou na torte bola nádherné stavaná, dokonale sfarbená jesenná šťuka o dĺžke 91cm, ktorá sa zároveň stala mojím osobným rekordom.

Dôkazom toho, že sme pri testovačke nástrah Shirasu vzbudili pri vode pozornosť bol miestny rybár, ktorý si od nás nástrahy došiel vypýtať. Spomenul som si, že som sa k týmto nástrahám dostal rovnakou cestou. A tak som ani chvíľku neváhal a pár kúskov mu na skúšku daroval. Už o pár dní som od neho dostal spätnú väzbu že nástrahy Shirasu šľapú ako majú, že si perfektne zachytal, čo mi urobilo obrovskú radosť.

Petrov zdar!

Pridať komentár