Tail Spinnery SpinMad Originals

Uverejnené 29.8.2021, napísal Admin, v kategórii Nástrahy

Obrázok článku: Tail Spinnery SpinMad Originals
Tail Spinnery SpinMad sú nové typy nástrah, ktorých popularita po celej Európe rýchlo rastie. Tail Spinnery SpinMad pozostávajú z pevného tela doplneného o rotujúci chvostík, ktorý neprerušovane rotuje a vytvára vibrácie pri všetkých technikách vedenia, bez toho aby točil šnúru. Pevná a ťažká konštrukcia umožňuje ďaleké hody.
Ostriež, jeden z najčastejších úlovkov na Tail Spinner SpinMad
Ostriež, jeden z najčastejších úlovkov na Tail Spinner SpinMad

Ich všestrannosť spočíva v možnosti preloviť celý vodný stĺpec od dna, až po lov pri hladine. Rotujúci chvostík spomaľuje prepadávanie a to je presne to, čo z nej robí ideálnu nástrahu na lov jigovaním. Taktiež úspešná pri love tesne pod hladinou alebo v stĺpci.

Pri modeloch Originals bol klasický trojháčik nahradený dvojháčikom, vďaka čomu nástraha menej viazne. Vďaka odrazom svetla a vibráciám ktoré rotujúci chvostík produkuje, sú vhodné aj na lov v kalnej vode.

Modely Tail Spinnerov SpinMad Originals

Big 4g

Tail Spinnery SpinMad Big 4g
Tail Spinnery SpinMad Big 4g

Big je najmenší tail spinner z našej ponuky, vhodný najmä na lov ostrieža, jalca a pstruha. Na svoje si teda prídu priaznivci ultra ľahkej prívlači. Aj napriek malej veľkosti nás neprestali prekvapovať úlovky väčších dravcov, najmä šťuky, boleňa, do konca aj sumca. Optimálna hĺbka na lov s tail spinnerom SpinMad Big sú 1-3m.

Cieľová ryba: ostriež, jalec, pstruh

Tail Spinner SpinMad Big 4g

Mag 6g

Tail Spinner SpinMad Mag 6g
Tail Spinner SpinMad Mag 6g

SpinMad Mag je vzorovým príkladom ostriežovej nástrahy. Intenzívne vibrácie, silné odrazy svetla a možnosť jiggovania sú vlastnosti, ktoré z neho robia úspešnú nástrahu. Optimálna hĺbka vody na lov týmto modelom je 1-4m. Aj keď je táto nástraha určená predovšetkým na lov ostriežov, ojedinelé nie sú ani úlovky šťuky či boleňa.

Cieľová ryba: ostriež, boleň, šťuka

Tail Spinner SpinMad Mag 6g
Tail Spinner SpinMad Mag 6g

Wir 10g

Tail Spinnery SpinMad Wir 10g
Tail Spinnery SpinMad Wir 10g

Model Wir 10g sa vyznačuje najväčšou všestrannosťou a efektivitou za každých podmienok. Vďaka univerzálnej veľkosti naň výborne reagujú všetký druhy dravých rýb, počnúc ostrieža, cez šťuku, zubáča, boleňa či sumca. Najúčinejšou technikou vedenia tohto modelu je jigovanie. Optimálna hĺbka vody na lov týmto modelom je 1-5m. Wir je vhodný na lov z brehu aj z člna.

Cieľová ryba: ostriež, šťuka, zubáč, boleň, sumec

Tail Spinner SpinMad Wir 10g
Tail Spinner SpinMad Wir 10g

Jag 18g

Tail Spinner SpinMad Jag 18g
Tail Spinner SpinMad Jag 18g

Model Jag je väčší tail spinner, vhodný na lov väčšiny drovcov vyskytujúcich sa v naších vodách. Jeho vyššia hmotnosť umožnuje prechytať aj hlbšie partie väčších nížinných riek, či vodných nádrží. Rovnako vhodný na prechytanie plytších ale silno prúdiacich úsekov riek. Optimálna hĺbka vody na lov týmto modelom je 1-6m.

Cieľová ryba: ostriež, zubáč, boleň, šťuka, sumec

Jag 18g
Jag 18g

Turbo 35g

Tail Spinner SpinMad Turbo 35g
Tail Spinner SpinMad Turbo 35g

Model Turbo je najťažší tail spinner z ponuky SpinMad, vhodný na lov veľkých dravcov. Slúži na prechytanie najhlbších partií klasickou prívlačou alebo trollingom. Silné vibrácie zaisťujú dokonalý kontakt s nástrahou aj vo veľkej hĺbke. Pri pomalom trollingu sa osvedčilo nástrahu pomalý poťahovať na hor, s následným prudkým prepadávaním. Táto technika bola úspešná aj na vodách s veľkým tlakom na trolling.

Turbo 35g
Turbo 35g

Cieľová ryba: šťuka, boleň, sumec

Tail Spinnery SpinMad Originals sa vyrábajú v 9-12 farebných prevedeniach. V ponuke sa nachádzajú prírodné, metalické, ale aj pestrejšie farby a preto si môžete vybrať tú správnu farbu v závislosti od podmienok, v ktorých práve lovíte.

Pridať komentár